All I Have Is Love

Först av allt vill jag bara poängtera min stora tacksamhet för internet. Ni som inte samlat skivor innan det fanns kan inte föreställa er hur svårt det var att få tag på ny musik som var utanför normaliteten. Det krävdes jäkligt med engagemang för att ta sig förbi Marley, Tosh, Bunny Wailer, Burning Spear och några till. I synnerhet om man som jag bodde på landsorten. Så allt var inte bättre förr, även om de som känner mig tror att jag feberyrar nu. Det jag vill få sagt är att utan den nya tekniken kanske jag missat den här pärlan och många andra med för den delen. Nåväl, nu till låten som nästan sprängt mina bilhögtalare de senaste veckorna: Johnny Osbournes ”All I Have Is Love”, inspelad på Studio One i slutet av 1960-talet. Den version som jag föredrar är dock ”12:an” från 1980 med en efterföljande dub. Låten är magiskt melankolisk med lite ”struttigt” komp som svänger grymt. // Jeppe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s