Om att ändra uppfattning

Kommer man in fel på en artist så kan det dröja många år innan man inser att han/hon gjort en hel del riktigt bra inspelningar. Sugar Minott är en sådan artist för mig. Jag hade hört några av hans hopplöst smöriga låtar, sett alltför många av hans ännu mer hopplösa omslag i skivbackarna och dömt ut honom. När jag sedan någon gång i slutet av 1980-talet skulle beställa några skivor från en handlare i Stockholm övertalade han mig per telefon att köpa Sugar Minotts första platta på Studio One, ”Live Loving”, vilket jag aldrig har ångrat. Det är garanterat en av mina mest spelade plattor någonsin. Minott och Dodd dammade av gamla höjdarrytmer från Studio One och det blev ett mästerverk. Sugar Minotts röst, körerna och rytmerna är så rätt som något kan bli. Här har jag valt ut ”Hang on natty”, men jag det kunde ha blivit vilken som helst av låtarna på albumet som spelades in 1977.

//Jeppe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s