The Invaders

Här kommer två riktiga fullträffar av The Invaders. ”You touch my soul” är inspelad 1972 i Studio One. Den är dock inte producerad av Dodd utan av Clancy Collins, mer känd som Sir Collins. Låten är ”uptempo”  med en skön blandning av roots och lovers. Introt är fantastiskt med en trombon som låter lika klagande som sången och körsången längre in i låten. I bakgrunden jobbar en orgel vilket inte gör låten sämre.

En annan höjdare är ”Conquering Lion”, om möjligt ännu bättre, inspelad 1974  och producerad av Prince Jazzbo. Låten ska tydligen vara en dubplate inspelad för Coxsone sound system i London och var omöjlig att få tag på innan digikiller såg till att göra en repress 2013. ”Conquering Lion” är blytung och mixen påminner om de som man ofta hör på dj-versioner från den här tiden.  Att mixen är så grym kan bero på att King Tubby stod för den. Musiken tystnar, man hör bara sången en liten stund innan det brakar loss igen. Booooooom! Hur bra som helst. // Jeppe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s