If a song is nice record it twice!

Ibland när man lyssnar på reggae kan man bli både förvånad och förvirrad. Och just det kan bli fallet när man lyssnar på Jah golden pen med Sylford Walker. Låten finns inspelad och utgiven i två olika versioner där skillnaden dem emellan är ganska stor. Originalinspelningen är en galet bra låt där Sylford Walker ensam håller i sjungandet. Så långt är allt enkelt och lättförståeligt. Det som sedan händer är att det kommer ut en version till av låten, när och varför har jag ingen aning om. I den versionen är han inte längre ensam, det finns en kör som lägger lite stämsång här och där. Sjukt snyggt! Sylford Walker själv har dessutom ett helt annat röstläge och hans röst spricker och låter bra mycket mer sliten. Vilken är bäst? Helt omöjligt att avgöra, båda låtarna har sina styrkor. Men jag är själv väldigt svag för den senare versionen. Samma man, samma låt, men helt olika.

/mikael

Förstasläpp

andrasläpp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s