Den perfekta låten

Dagens klipp är Papa Levi med låten Mi God mi king. Redan första gången jag hörde den slog jag fast att det är en av de allra bästa låtar som spelats in. Papa Levi hade en riktigt bra dag i studion den där dagen i början på 80-talet, Hans flow är nått helt otroligt. Tempoväxlingarna han gör under låten är svårslagna, en reggaemusikens motsvarighet till fotbollens ”riktiga Ronaldo”. Lyssnar man riktigt noga mot slutet av låten så märker man att han andfådd, förståeligt efter en sådan insats. Hur rytmen är mixad behöver man inte ens kommentera, perfekt är ordet som känns mest lämpligt att använda. /mikael

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s